Reboarding

Reboarding in coronatijd? Vergeet deze 6 thema’s niet

De scope van reboarding is intussen uitgebreid van sabbatical-nemers en langdurig zieken naar ons allemaal. Velen van ons zijn lange tijd niet aan ‘board’ geweest. Langzamerhand keren we terug naar kantoor. Hoe pak je deze reboarding aan als werkgever? Deze blog behandeld 6 belangrijke thema’s waarmee je rekening kan houden.

Hoe scoort jouw team

Hoe zou jouw team scoren?

Een moedig 8 koppig salesteam uit een befaamd high tech bedrijf vulde onze gratis teamspirit-scan in.
Wil jij weten welk advies aan wij aan hen kunnen geven op basis van deze korte vragenlijst? Lees dan zeker verder.

Hoe gaat het met mijn team

Hoe gaat het nu echt met mijn team?

De pandemie heeft in veel gevallen niet alleen fysiek, maar ook mentaal zwaar huisgehouden in je team. De vraag: “Hoe gaat het nu écht met je mensen?” is vandaag voor veel leidinggevenden lastig te beantwoorden. Laat staan hoe je de positieve gevolgen van de pandemie behoudt en terug een echte teamspirit creëert? Wil je te weten komen hoe je hier als manager het best mee omgaat, lees dan zeker verder.

Meet alvast even de temperatuur in je team aan de hand van onze gratis TeamSpiritScan:
Vul de TeamSpiritScan in!

Ze slaan de handen in elkaar!

Ze slaan de handen in elkaar!

Magali Bleuzé van B21 en Peter Dick van DynamICK ontmoetten elkaar voor het eerst eind 2020 tijdens een Online Open Coffee Break. 
Getriggerd door elkaars pitch spraken ze af voor een tweede online babbel. Het werd een fijn gesprek dat veel langer duurde dan gepland. Snel bleken niet alleen hun persoonlijkheden goed te matchen, ze hebben ook een gelijkaardig professioneel pad afgelegd.

Hoe kan ik leren focussen

Leren focussen, hét geheim achter een rustig hoofd

Een doordeweekse dag begin 2021: Je partner werkt thuis en heeft de hele dag door videocalls, studenten volgen online thuis les, je haar staat naar alle kanten nu de kappers gesloten blijven, planningen worden geannuleerd, je hunkert naar écht menselijk contact. En ondertussen probeer je jouw agenda flexibel in te vullen om toch maar alles gedaan te krijgen. Je hoofd staat op springen en focus bekomen en behouden is écht een uitdaging. Herkenbaar?

Feedback is a gift

Het perfecte nieuwjaarscadeau

Ervaar jij ook de uitdaging om een goeie kijk te hebben op wat er zich allemaal afspeelt bij je medewerkers? Covid-19 daagt je uit als leidinggevende om continu bij te schakelen: telewerken, strategie bijsturen, onverwachte obstakels oplossen. Gun jezelf het perfecte nieuwjaarscadeau om sterker in je schoenen te staan! Check hoe goed je bezig bent als leidinggevende? En of je medewerkers tevreden zijn? 

Ontspanningstechnieken die werken voor een denker

Overprikkeld? Stressed? Ontspanningstechnieken voor denkers

Een beetje stress is gezond en is bij velen zelfs noodzakelijk om effectief in actie te schieten. Maar "trop c'est trop". Eens je lijf in overdrive gaat ben je niet meer goed bezig en werkt stress zelfs averechts. Hoog tijd om een aantal dingen anders te doen!

B21 Hoe meet je engagement?

Verhoog de ROI van je Human Capital Scan!

Dat je human capital cruciaal is om je bedrijf te laten overleven, daar is iedereen het over eens. Zonder je medewerkers draait de boel immers niet. Maar hoe zorg je nu voor dat je weet wat leeft? Een jaarlijkse personeelstevredenheids-enquete als verplicht nummer? Een verloren kans als je het mij vraagt als je niet eerst stilstaat bij wat je er uit wil halen. Misschien haal je je tevredenheid van je medewerkers hierdoor zelfs naar beneden? Ik deel graag mijn visie rond wat wel werkt als je een human capital scan wil uitvoeren:

Go beyond

Go beyond!

B21? Wat betekent dat eigenlijk?
Waar het magische getal '21' voor staat lees je in mijn vorig artikel, vandaag wat duiding rond rond de letter 'B'. 
Nee, het is niet de B van Bleuzé, zo groot is mijn ego niet :-) De B staat ook niet voor België; het scheikundig element borium; het b-molteken in partituren of omdat "wie a zegt, ook b moet zeggen". Bèta? Ja, dat komt in de buurt omdat ik geloof dat elk van ons continu 'in ontwikkeling' is.

B21 | Go beyond!

Als challenger in hart en nieren daag ik Jou uit om het Verschil te maken!
Ga naar een volgend level, pak uitdagingen aan met veel meer Goesting, Durf en Balans.

- 360° online feedback
- individuele coaching en teamoptimalisatie
- advies bij veranderingstrajecten