Hoe kan ik leren focussen

Leren focussen, hét geheim achter een rustig hoofd

Een doordeweekse dag begin 2021: Je partner werkt thuis en heeft de hele dag door videocalls, studenten volgen online thuis les, je haar staat naar alle kanten nu de kappers gesloten blijven, planningen worden geannuleerd, je hunkert naar écht menselijk contact. En ondertussen probeer je jouw agenda flexibel in te vullen om toch maar alles gedaan te krijgen. Je hoofd staat op springen en focus bekomen en behouden is écht een uitdaging. Herkenbaar?

Feedback is a gift

Het perfecte nieuwjaarscadeau

Ervaar jij ook de uitdaging om een goeie kijk te hebben op wat er zich allemaal afspeelt bij je medewerkers? Covid-19 daagt je uit als leidinggevende om continu bij te schakelen: telewerken, strategie bijsturen, onverwachte obstakels oplossen. Gun jezelf het perfecte nieuwjaarscadeau om sterker in je schoenen te staan! Check hoe goed je bezig bent als leidinggevende? En of je medewerkers tevreden zijn? 

Ontspanningstechnieken die werken voor een denker

Overprikkeld? Stressed? Ontspanningstechnieken voor denkers

Een beetje stress is gezond en is bij velen zelfs noodzakelijk om effectief in actie te schieten. Maar "trop c'est trop". Eens je lijf in overdrive gaat ben je niet meer goed bezig en werkt stress zelfs averechts. Hoog tijd om een aantal dingen anders te doen!

B21 Hoe meet je engagement?

Verhoog de ROI van je Human Capital Scan!

Dat je human capital cruciaal is om je bedrijf te laten overleven, daar is iedereen het over eens. Zonder je medewerkers draait de boel immers niet. Maar hoe zorg je nu voor dat je weet wat leeft? Een jaarlijkse personeelstevredenheids-enquete als verplicht nummer? Een verloren kans als je het mij vraagt als je niet eerst stilstaat bij wat je er uit wil halen. Misschien haal je je tevredenheid van je medewerkers hierdoor zelfs naar beneden? Ik deel graag mijn visie rond wat wel werkt als je een human capital scan wil uitvoeren:

Go beyond

Go beyond!

B21? Wat betekent dat eigenlijk?
Waar het magische getal '21' voor staat lees je in mijn vorig artikel, vandaag wat duiding rond rond de letter 'B'. 
Nee, het is niet de B van Bleuzé, zo groot is mijn ego niet :-) De B staat ook niet voor België; het scheikundig element borium; het b-molteken in partituren of omdat "wie a zegt, ook b moet zeggen". Bèta? Ja, dat komt in de buurt omdat ik geloof dat elk van ons continu 'in ontwikkeling' is.

Leiding geven op afstand - piece of cake?

Leiding geven op afstand - piece of cake?

Het aansturen van een remote team vergt een andere mindset en aanpak van jou als leidinggevende.
Je medewerkers werken op verschillende fysieke locaties wereldwijd, of je medewerkers werken structureel bij klanten, of je medewerkers werken thuis omwille van een epidemie. Al zitten ze niet fysiek samen, ze vormen éen team. Wat zijn nu de zaken waarop je dient te letten bij het leiding geven op afstand?

Hoe kan ik efficiënt thuiswerken?

Hoe kan ik efficiënt thuiswerken?

Of je het nu werken op afstand noemt, telewerken, thuiswerken of nog iets anders, mensen vinden het niet altijd leuk of makkelijk. De uitdaging is voor heel veel mensen identiek: Hoe zorg ik ervoor dat ik productief blijf? Hoe maak ik thuiswerken efficiënt? Of als er ook nog kinderen in de buurt zijn: hoe krijg ik dit gecombineerd?
Ik deel graag enkele tips die voor mij werken.  

  

Nudge je medewerkers

Change management in crisistijd - 5 tips

Elke verandering of crisis heeft 2 zijden. De angst of onzekerheid kan typische stressreacties bij je oproepen: bevriezen, vluchten of vechten. De vierde stressreactie is her-oriënteren. Her-oriëntatie betekent even afstand nemen, reflecteren over wat er gebeurt, om nadien heldere beslisisngen te kunnen nemen. Je neemt als het ware een röntgenfoto, denkt na over welke stappen je nu best zet en hoe je het best aanpakt. Kort door de bocht zet je jezelf in de stoel van de regisseur en pak je actief beslissingen.

Reculer pour mieux sauter?

Reculer pour mieux sauter?

Reculer pour mieux sauter?

Zoals bij veel gedreven & oplossingsgerichte persoonlijkheden is mijn eerste reactie bij obstakels een tandje bijsteken. Extra druk zorgt voor een boost van creativiteit en energie. De eerste weken van de Corona-crisis ontbrak het mij dus niet aan initiatieven. Nu, na de derde week van de crisis - met een overload aan initiatieven - heb ik ondertussen ook het besef (en het verstand?) dat het nu tijd is om even stil te staan en te reflecteren.

B21 | Go beyond!

Als challenger in hart en nieren daag ik Jou uit om het Verschil te maken!
Ga naar een volgend level, pak uitdagingen aan met veel meer Goesting, Durf en Balans.

- 360° online feedback
- individuele coaching en teamoptimalisatie
- advies bij veranderingstrajecten