Blog

Perfectionisme, wanneer ben ik goed genoeg?

Perfectionisme, wanneer ben ik goed genoeg?

Perfectionisme is een verlangen om de dingen zo goed mogelijk uit te voeren, om jezelf te beschermen tegen kritiek, afwijzing, afkeuring of falen - op zoek naar waardering en erkenning. Perfectionisme: een zegen én tegelijk een vloek. Enerzijds helpt gezond perfectionisme om het beste uit jezelf te halen, anderzijds drijft ongezond perfectionisme je regelrecht in een burnout

Wat maakt dat je in die vicieuze cirkel terechtkomt en vooral hoe stap je hieruit? 

Checklist: Ben ik hoogsensitief?

Checklist: Ben ik hoogsensitief?

Hooggevoeligheid hoeft geen probleem te zijn, herkader en het wordt je sterkte!

Hooggevoeligheid is een nog niet zo bekend begrip onder coaches of therapeuten. Hooggevoelige mensen hebben baat bij een coach die hen kan begrijpen en zich volledig in de belevingswereld van gevoelige mensen kan inleven. Als hoogsensitief persoon begrijp ik jou helemaal & geef ik je tips zodat ook jij je hoogsensitiviteit als kracht kan inzetten!

 

Checklist: Heb ik een burn-out?

Checklist: Heb ik een burn-out?

Heb ik een burn-out of steven ik af op een burn-out? 
Stress heeft impact op je fysieke gezondheid, hoe je je voelt, op de werking van je brein én op je gedrag. 
Stress vormt enkel een probleem als deze te lang aanhoudt en je niet meer kan recupereren.
Volgende symptomen veroorzaakt door langdurige stress kunnen wijzen op burn-out. 

Verandermoeheid binnen organisaties

Verandermoeheid binnen organisaties

Iedereen is het met me eens: "Niet evolueren als organisatie is dodelijk". En toch zien we een fenomeen als 'verander-moeheid' optreden in organisaties. Zelfs bij medewerkers die behoorlijk veranderingsgezind zijn, en zelfs bij gedreven change managers. 
Hoe komt dit? En vooral, hoe voorkom je dit?

Reboarding in coronatijd? Vergeet deze 6 thema’s niet

Reboarding in coronatijd? Vergeet deze 6 thema’s niet

De scope van reboarding is intussen uitgebreid van sabbatical-nemers en langdurig zieken naar ons allemaal. Velen van ons zijn lange tijd niet aan ‘board’ geweest. Langzamerhand keren we terug naar kantoor. Hoe pak je deze reboarding aan als werkgever? Deze blog behandeld 6 belangrijke thema’s waarmee je rekening kan houden.

Hoe zou jouw team scoren?

Hoe zou jouw team scoren?

Een moedig 8 koppig salesteam uit een befaamd high tech bedrijf vulde onze gratis teamspirit-scan in.
Wil jij weten welk advies aan wij aan hen kunnen geven op basis van deze korte vragenlijst? Lees dan zeker verder.

Hoe gaat het nu echt met mijn team?

Hoe gaat het nu echt met mijn team?

De pandemie heeft in veel gevallen niet alleen fysiek, maar ook mentaal zwaar huisgehouden in je team. De vraag: “Hoe gaat het nu écht met je mensen?” is vandaag voor veel leidinggevenden lastig te beantwoorden. Laat staan hoe je de positieve gevolgen van de pandemie behoudt en terug een echte teamspirit creëert? Wil je te weten komen hoe je hier als manager het best mee omgaat, lees dan zeker verder.

Meet alvast even de temperatuur in je team aan de hand van onze gratis TeamSpiritScan:
Vul de TeamSpiritScan in!

Ze slaan de handen in elkaar!

Ze slaan de handen in elkaar!

Magali Bleuzé van B21 en Peter Dick van DynamICK ontmoetten elkaar voor het eerst eind 2020 tijdens een Online Open Coffee Break. 
Getriggerd door elkaars pitch spraken ze af voor een tweede online babbel. Het werd een fijn gesprek dat veel langer duurde dan gepland. Snel bleken niet alleen hun persoonlijkheden goed te matchen, ze hebben ook een gelijkaardig professioneel pad afgelegd.

Leren focussen, hét geheim achter een rustig hoofd

Leren focussen, hét geheim achter een rustig hoofd

Een doordeweekse dag begin 2021: Je partner werkt thuis en heeft de hele dag door videocalls, studenten volgen online thuis les, je haar staat naar alle kanten nu de kappers gesloten blijven, planningen worden geannuleerd, je hunkert naar écht menselijk contact. En ondertussen probeer je jouw agenda flexibel in te vullen om toch maar alles gedaan te krijgen. Je hoofd staat op springen en focus bekomen en behouden is écht een uitdaging. Herkenbaar?

Subcategorieën